16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Ми за чисте місто!

Вже третій рік Новгород-Сіверська міська рада працює над встановленням у місті сміттєвих баків. Більша частина міста вже охоплена таким зручним "сервісом", як сміттєві баки. Звичайно це дає змогу зробити наше місто ще чистішим. Вивіз сміття у місті забезпечує КП"Добробут". Мабуть нікому не спадає на думку, яким чином забезпечується сам процес вивозу сміття, обслуговування спеціалізованого транспорту, виплата заробітної платні працівникам КП "Добробут"?

Звичайно, що кожний свідомий громадянин, який любить місто у якому він живе, зобов’язаний сплачувати за вивіз сміття, тим більше, що плата за ці послуги помірна. Нажаль,не всі мешканці нашого міста вважають за потрібне заключати договори на вивіз твердих побутових відходів.

Отже: Стаття 152 Кодексу України про адмінпроавопорушення "Порушення стандартів, норм у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів" визначає, що порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів- тягне за собою накладення штрафу, на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності-від п’ятидесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того рішенням шостої сесії сьомого скликання від 23 березня 2016 року №84, затверджено Правила благоустрою території населених пунктів Новгород-Сіверської міської ради, з якими можна ознайомитись на нашому сайті у верхньому меню. (п.7.3.2. Підприємства, установи, організації, суб′єкти підприємницької діяльності (які є власниками або орендарями торгівельних, виробничих та інших об′єктів ), громадяни (власники, орендарі житлових приміщень) зобов'язані укладати договори на вивезення сміття та відходів з відповідними суб’єктами господарювання, які мають право здійснювати їх вивезення, захоронення та ( або ) знешкодження.) { Підпункт 7.3.2. викладено в редакції рішення сімнадцятої сесії VII cкликання від 23 лютого 2017 року }