16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
”Подаруй дитині щасливу родину!”

В день, коли на світ з’являється малюк, щасливі батьки сяють посмішками. Нові незвичайні ролі - мама, тато… Вони відчувають себе іншими людьми - відповідальнішими, дорослішими, досвідченішими. Але є батьки, які стають мамами і татами не в момент народження малюка, а тоді, коли цей малюк трішки підріс, набув свого життєвого досвіду, навіть зневірився у тому, що на світі є добрі та люблячі батьки, які прийшли до батьківства шляхом створення прийомної сім’ї.

Прийомна сім’я – це сім’я, або окрема особа, яка не перебуває в шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для того, щоб створити прийомну сім’ю, потрібно зібрати пакет документів відповідно до законодавства, пройти навчання кандидатів у прийомні батьки та отримати рекомендації центру соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді.

Одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення, а розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку.

Шановні жителі міста, якщо ви виявили бажання та маєте можливість створити прийону сім′ю, звертайтесь до служби у справах дітей за телефоном- (04658)23975, або за адресою: вул. Князя Ігоря, 32, м.Новгород-Сіверський.