16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
"І голос твій нам душу окриляє"...
Під такою назвою 9 березня, у день народження Тараса Шевченка, у Новгород-Сіверській міській бібліотеці пройшла музично-літературна година. Присутні на заході студенти медичного

училища дізнались про тяжку долю поета. Важким, безрадісним, безталанним, сповненим гірких переживань за долю України, за злиденне, безправне становище українського народу, було життя Тараса Шевченка. Все воно – то нескінченна боротьба поета, його думки, слова, пера і пензля, що пройшли через цензури і нагляди, через заборони і заслання, так описується життя поета.

На заході лунало багато пісень на вірші Тараса Шевченка у виконанні учнів Новгород-Сіверської дитячої музичної школи, а твір "Реве та стогне Дніпр широкий" у виконанні ансамблю "Мелодика" вразив всіх.

Наприкінці літературно-музичної години жіночий вокальний ансамбль "Барви Придесення" виконуав пісню "Пошли нам, Боже…", яка вселила в усіх присутніх велику віру в силу і правду Шевченкового слова та надією на щасливе життя на оновленій Українській землі, як нам заповідав велики Кобзар.

Після завершення заходу всі присутні мали нагоду переглянути книжкову виставку "Вічний, як народ"

ФОТО