16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Аби не сталося лиха!

З настанням зимового періоду до Служби порятунку «101» не перестають надходити повідомлення про пожежі з трагічними випадками на них, причинами яких є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації газових приладів, пічного опалення, електрообігрівачів та елементарного дотримання пожежної безпеки на робочих місцях і в побуті.

Так 14 лютого рятувальники Новгород-Сіверського РВ У ДСНС України у Чернігівській (докладніше) області спільно з Філією НТКУ «Сіверська» провели рейдовий захід по відпрацюванню житлового сектора вул. Овражна у м. Новгород-Сіверський. Під час відпрацювання рятувальники завітали до близько 10 господарств та поспілкувалися із їх господарями щодо дотримання правил пожежної безпеки та пожежної безпеки у зимовий період.

У повсякденних турботах багато людей проявляють недбалість, не звертають увагу на дотримання протипожежного режиму та власну безпеку. В основному лихо приходить в будинки пенсіонерів, інвалідів та безробітних людей. Адже вони не мають коштів на виконання протипожежних заходів і здебільшого мешкають у старих дерев'яних будинках, де газові прилади, пічне опалення, електрообладнання давно застаріло, належним чином не обслуговується та не ремонтується. Як наслідок, найбільша кількість пожеж та загиблих людей на них реєструється, коли люди починають інтенсивно використовувати прилади опалення та електрообігрівачі.

З метою недопущення лиха, Новгород-Сіверські рятувальники нагадали місцевим жителям про те, що слід бути особливо уважними у повсякденному житі звернути до власної безпеки та безпеки своїх рідних.