16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Рятувальники нагадують громадянам правила пожежної безпеки у побуті!

Взимку значно збільшується кількість пожеж у житловому секторі, що призводять не лише до значних матеріальних збитків, але й, що найголовніше — до травмування та загибелі людей. Зазвичай причиною виникнення пожеж у помешканнях є нехтування громадянами елементарних правил пожежної та, в першу чергу, власної безпеки. Паління у ліжку, перенавантаження або несправність електромережі часто призводять до пожеж у побуті.(ДАЛІ) Крім того, часто для обігріву власних помешкань люди використовують саморобні або несертифіковані електрообігрівачі, а також порушують правила експлуатації пічного опалення.

Так, 17 січня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Полянь Славутського району Хмельницької області. Під час ліквідації займання вогнеборці виявили тіло чоловіка, 1957 року народження. Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення. 19 січня вогнеборці ліквідували загорання у житловому будинку в селі Макіївка Чернігівської області. В результаті пожежі загинув 76-річний власник помешкання. Ймовірно, причиною загорання стало коротке замкнення електромережі.

Так, 22 січня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення по заяві про пожежу житлового будинку в с. Бирине Новгород-Сіверського району Чернігівської області. На місті пожежі було виявилено тіло чоловіка, 1951 року народження. Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час куріння в ліжку.

Саме тому, з метою попередження виникнення пожеж та інших надзвичайних подій у житловому секторі працівники Служби порятунку систематично проводять інформаційно-просвітницькі заходи, під час яких спілкуються із громадянами щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки у побуті.

Зокрема, цього тижня працівники Новгород-Сіверського районного відділу Чернігівської області провели комплексний профілактичний захід в селі Бирине. Рятувальники відвідали близько 80 домогосподарств. Основну увагу приділили помешканням, де проживають самотні громадяни, люди з обмеженими можливостями, багатодітні родини та особи, які зловживають алкоголем. Фахівці ДСНС вказали господарям на недоліки в електрогосподарстві їх будинків та поінформували про правила безпечного використання газових й електричних приладів. Кожному жителю рятувальники вручили пам’ятки, в яких вказано, як діяти у разі виникнення пожежі. Подібні рейди проводитимуться й надалі з метою зменшення кількості пожеж у житловому секторі та навчання громадян правил пожежної безпеки.

Провідний інспектор Новгород-Сіверського РВ Євгеній Бобров