16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Боротьба зі злочинами проти власності є одним з пріорітетів роботи правоохоронців Новгород – Сіверщини.

Злочини проти власності становлять одну із найпоширеніших і найнебезпечніших групп злочинних діянь, оскільки вони посягають на одне із найцінніших соціальних благ – право власності.

Правоохоронними органами Новгород – Сіверського району активно вживаються заходи по боротьбі з кримінальними правопорушеннями зазначеної категорії, їх розритті та профілактики.

Одним з першочергових завдань ....докладніше правоохоронців під час досудового розслідування є забезпечення відшкодування спричиненої потерпілому внаслідок злочину шкоди.

У 2016 році прокурорами Новгород – Сіверського відділу Менської місцевої прокуратури до суду направлено 32 обвинувальних акти щодо злочинів проти власності відносно 37 осіб, з них 21 крадіжка, 5 грабежів, 1 розбійний напад та шахрайство. За направленими до суду кримінальними провадженнями відшкодовано майнових збитків на загальну суму 262 тисячі гривень.

В поточному році зусилля правоохоронців Новгород – Сіверщини і надалі спрямовуються на розкриття злочинів проти власності. Як наслідок – по гарячим слідам розкрито тяжкий корисливий злочин.

Так, 02.01.2017, близько 02:00 год., в м. Новгород – Сіверський Чернігівської області, житель м. Шостка Сумської області, переслідуючи мету таємного викрадення чужого майна, за допомогою заздалегідь заготовленого знаряддя – металевого лому, вибивши частину металевих воріт, проник в середину гаражу, після чого, відкривши з середини ворота, викрав товарно – матеріальні цінності на загальну суму 140 тисяч гривень.

Завдяки організованій роботі оперативного та слідчого підрозділів територіального відділу поліції, належного процесуального керівництва прокуратури винну особу затримано та повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України. Викрадене майно потерпілому повернуто.

За клопотанням прокурора 04.01.2017 року Новгород – Сіверським районним судом до підозрюваної особи застосовано домашній арешт строком на 2 місяці. Досудове розслідування триває.

Довідково: крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, або що завдала значної шкоди потерпілому карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Новгород – Сіверський відділ Менської місцевої прокуратури