16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
У Новгороді-Сіверському відбулися урочисті та меморіальні заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня 2016 року у місті Новгороді-Сіверському відбулись урочисті та меморіальні заходи, присвячені Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме цього дня, у грудні 1986 року, було офіційно оголошено про завершення будівництва саркофагу, об'єкту "Укриття", яким накрили зруйнований вибухом четвертий енергоблок атомної електростанції.

У цей день "чорнобильці", представники міської ради, райдержадміністрації та районної ради, депутати міської ради, небайдужі містяни поклали квіти до пам'ятного знаку жертвам Чорнобиля, долучилися до поминального молебну за убієнними Чорнобилем.

У проповіді, яка завершила поминальний молебень, священник Спасо-Преображенського чоловічого монастиря, отець Моісей сказав:"Людський егоїзм і самовпевненість - це ланцюги, які сковують дух людський і призводять до подібних аварій. Безмежні можливості духу людського, натомість, розкриваються лише у мить самопожертви, коли егоїзм людський знаходиться практично на нульовій відмітці. Величний подвиг самопожертви та мужності працівників станції, пожежників, військових, які першими вступили у бій з страшними наслідками вибуху, загасили страшне полум'я ядерної реакції, ліквідовували наслідки аварії, не має бути забутий у віках, аби нова страшна катастрофа не стала загрозою існуванню життя на планеті.

По завершенню молебня присутні ліквідатори, представники міської ради та райдержадміністрації, депутати міської ради, небайдужі містяни взяли участь в урочистостях та концерті, які відбулися на вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Секретар міської ради Юрій Лакоза подякував "чорнобильцям" за їх мужність та самопожертву, за порятовані рідні землі України від ядерного лиха. Він також побажав присутнім ліквідаторам довгих щасливих років життя, здоров'я, благополуччя та затишку у родинах та вручив Грамоти міської ради ліквідаторам.

Фото заходу: