16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
До уваги громадян, що мешкають у прикордонній смузі, підприємств, установ, організацій, що ведуть господарську або інші види діяльності у межах прикордонної смуги та контрольованого прикордонного району!

З метою надійної охорони державного кордону, дотримання режиму на державному кордоні відділ прикордонної служби "Грем'яч" попереджає місцеве населення м. Новгорода-Сіверського та району про недопущення порушення державного кордону України. У разі затримання громадян суміжною стороною (Російською Федерацією), винні особи можуть бути притягнені до кримінальної відповідальності у вигляді обмеження волі строком до 4-х років. Сподіваємось на Вашу обачність та уважність при знаходженні у прикордонній місцевості.

Додатково повідомляємо про недопущення порушень правил прикордонного режиму, пов'язаного з виходом маломірних плавзасобів на прикордонні частини річок Судость та Десна, у зв'язку з відсутністю облаштованих та допущених до експлуатації пунктів базування; перебування в межах прикордонної смуги та контрольованого прикордонного району громадян без документів, що посвідчують особу; здійснення будь-яких видів господаської діяльності в межах прикордонної смуги без інформування органу охорони державного кордону. Порушення правил прикордонного режиму тягне за собою відповідальність згідно норм чинного законодавства.

За матеріалами, наданими відділом прикордонною служби "Грем'яч".