16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Новгород-Сіверський відзначив 25 річницю незалежності України.

24 серпня 2016 року Новгород-Сіверський відзначив 25 річницю незалежності України. Міський голова Олег Бондаренко, спільно з керівництвом району, військовослужбовцями, працівниками установ, організацій міста та представниками громадськості, взяв участь у покладанні квітів до пам’ятника гетьману України, видатному діячеві українського державотворення, Богдану Хмельницькому. Всі присутні вшанували пам’ять (далі докладніше) загиблих в роки Другої Світової війни.

Важливою подією цього дня, стало урочисте відкриття Пам’ятного знаку на честь воїнів, які загинули під час проведення антитерористичної операції на Сході України, у якому взяли участь керівництво міста, району, громадськість, військовослужбовці, жителі міста. Міський голова Олег Бондаренко, перерізавши стрічку та відкривши Пам’ятний знак, зазначив, що життя поставило перед нами випробування: події останніх років примусили кожного українця відчути свою причетність до своєї країни, а також зрозуміти, що ми – українці – господарі на власній землі. Та не всім це до душі. Знову вороги України зазіхають на її цілісність. Але вона єдина – іншого шляху у нас немає. Саме за це зараз в АТО воюють наші герої.

Але, нажаль, воєн без смертей не буває, і страшна й безжальна звістка про загибель наших земляків, що захищали Батьківщину, не оминула і Новгород-Сіверщину.

Кожен із загиблих воїнів, знайомих і незнайомих, залишиться в нашій пам’яті, в пам’яті вдячних українців. Пам’ятати тих, хто нас захищав – наш святий обов’язок. Сьогодні до пам’ятних місць Новгорода-Сіверського додасться ще одна духовна святиня – Пам’ятний знак на честь воїнів, які загинули під час проведення бойових дій у зоні антитерористичної операції на Сході України. Всі присутні, на знак пошани до загиблих, поклали квіти до Пам’ятного знаку, а військові віддали данину шани урочистим проходженням на чолі з військовим комісаром Новгород-Сіверського об’єднаного міського військового комісаріату Олегом Отрощенко. Біля пам’ятника жертвам фашизму, що біля Спасо-Преображенського монастиря, також відбулось урочисте покладання квітів та молебень за мир в Україні.

Після урочистої частини у районному Будинку культури відбувся святковий концерт за участю викладачів та учнів Новгород-Сіверської дитячої музичної школи, а також вихованців міського Центру дитячої та юнацької творчості. Найкращі спогади подарував своїм виступом на святковому концерті та на урочистостях з нагоди 25-ї річниці незалежності, гість з Білорусії, наш земляк, Лауреат міжнародних конкурсів Олег Дудко, у виконанні якого прозвучали пісні українських композиторів, українські та білоруські народні пісні.

Зі святом всіх присутніх віта міський голова Олег Бондаренко та депутат обласної ради Тетяна Ковальчук.

Після святкового концерту свою роботу розпочала ”Території активної молоді”, в ході якої відбувались: реконструкція історичних подій, майстер класи з виготовлення ляльки-мотанки, ковальства, гончарства та ін., показові виступи боксерів, показові виступи гімнастів ДЮСШ, розважально-ігрові заходи для молоді (силові вправи, катання шин, перетягування каната, арм-рестлінг, стрільба з лука, інтелектуальні ігри – шахи, шашки ). На завершення святкового дня, для молоді запропоновано танцювально- розважальну програму.