<<<1 - 11 з 101>>>


14 Грудня 2020 14:12

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області нагадує, що в зимовий період зростає кількість людей, які отримують травми в результаті падінь при пересуванні по території підприємства, установи та міста. Зберегти своє здоров’я можна дотримуючись правил безпеки.

 

 

 

ЦЕ ВАЖЛИВО!!!

 

 

.

ЩОБ УБЕРЕГТИСЯ ВІД ТРАВМ ПІД ЧАС пересування взимку,

необхідно ДОТРИМУВАТИСЯ ПЕВНИХ правил:

 

• обирайте взуття на підошві з мікропористої чи іншої м’якої основи без підборів;

• не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість падіння, а також важких травм, особливо переломів та струсів мозку;

• не поспішайте під час ходіння, не соромтесь «човгати» ногами, наступайте на всю підошву, коли робите крок, не піднімайте високо ноги (так краще відчувається рельєф покриття);

• при порушенні рівноваги відразу зігніть ноги в колінах, це також допоможе вам знизити висоту, якщо відчуваєте, що падіння не можна уникнути;

• при ходьбі під час ожеледиці центр тяжіння тіла спрямовуйте вперед;

• спускаючись чи піднімаючись сходами, тримайтеся за поручні, обов’язково ставте на сходинку обидві ноги;

• будьте морально готові до падіння;

• обходьте металеві кришки люків - як правило, вони покриті льодом;

• очікуючи на громадський транспорт, тримайтеся подалі від краю зупинки, адже ви, або хтось поруч, можете ненароком послизнутися та потрапити під колеса;

• будьте уважні на тротуарі - автомобіль може занести або водієві не вдасться вчасно загальмувати;

• враховуйте, що гальмівний шлях автомобіля на слизькій дорозі збільшується в 4-5 разів, тому варто переходити вулицю лише на зелене світло або через підземні переходи;

• небезпечними є прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані, адже сповільнюється реакція та чутливість до болю, при наявності травми постраждалі своєчасно не звертаються до лікаря;

• людям похилого віку краще у «слизькі дні» не виходити на вулицю, проте за потреби вийти візьміть із собою палицю з гумовим наконечником або з шипом;

• якщо через деякий час після падіння ви відчули головний біль, нудоту, біль у суглобах, з’явилися набряки або різкий сильний біль у місці забиття, терміново зверніться до лікаря у травмпункт, щоб уникнути ускладнень.

 Найбільша небезпека травмуватися в результаті падіння снігу із покрівлі або льодяними бурульками існує в місцях масового скупчення людей та на вузьких вуличках, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків, Уважними слід бути під час прогулянок у парку, особливо з дітьми. На деревах утворюється значний сніговий покрив, подекуди з них може впасти велика брила снігу разом з бурульками. Тому, проходячи біля високих дерев, спершу необхідно переконатися, що немає загрози падіння снігу.

 

Загрозливою є ситуація поблизу під'їздів багатоповерхових будинків та при вході до торговельного майданчика та офісних приміщень. Вірогідність травмування в цих місцях є найвищою.

 

Ні в якому разі не можна заходити за спеціальні огорожі, якими огороджені небезпечні місця.

 

Щоб не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода, необхідно не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності — самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків.

 

По можливості слід триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста.

 

Також потрібно бути обережним, йдучи повз будинки в період танення снігу, необхідно обходити ділянки, де звисають снігові брили або  бурульки. Проходячи ці місця, спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів та бурульок.

 

Керівники підприємств, організацій та установ повинні подбати, щоб доріжки своєчасно прибиралися від снігу, посипалися піском чи сіллю,  аби на дахах їх будівель не утворювалися бурульки і льодові нарости, очищати дахи від снігу. Якщо позбавитися від бурульок неможливо – обмежити  доступ людей до небезпечних ділянок шляхом розміщення огороджень та відповідних попереджувальних знаків.

 

                                               Відділ профілактики страхових випадків

управління виконавчої дирекції Фонду  соціального страхування України в Чернігівській області

 

 

10 Грудня 2020 08:05

Уряд запровадив посилений карантин з 8 до 24 січня

  •  

Кабінет Міністрів України під час позачергового засідання 9 грудня ухвалив постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Згідно з документом посилені протиепідемічні заходи будуть запроваджені на території України з 8 до 24 січня 2021 року.

Посилені заходи робляться для того, аби не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності, яка може наступити, зокрема, і після новорічних свят. Посилені карантинні обмеження будуть вводитися для того, аби розірвати ланцюг захворюваності, який може сформуватися протягом святкування.

Відповідно до ухваленого документа, з 8 до 24 січня 2021 року заборонятиметься робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на винос), кінотеатрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів, театрів, а також ТРЦ (дозволятиметься торгівля продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією). На період дії посиленого карантину заборонятиметься відвідування закладів освіти, торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів.

Водночас продовжить працювати громадський транспорт, аби люди могли їздити на роботу на ті підприємства, що працюватимуть в період посиленого карантину. Також працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори, готелі.

За інформацією  Урядового порталу

08 Грудня 2020 09:27

З 1 грудня відбувся перерахунок пенсій

 

З першого грудня цього року, у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом, в області  проведений перерахунок пенсій 281,1 тис. особам. В результаті перерахунків збільшено розмір пенсій 177,1 тис. особам. Середній розмір підвищення становить 37,8 грн.

 Про це повідомив  начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Юрій Юрченко.

Перераховані пенсії виплачуватимуться пенсіонерам у визначену їм дату починаючи з 4 грудня. Перерахунки проведено автоматизованим способом, тому звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно. Розмір підвищення розраховано індивідуально для кожного пенсіонера за документами, які містяться в пенсійній справі.

Відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” з 1 грудня підвищуються розміри прожиткового мінімуму для різних груп населення. Зокрема, розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, збільшується із 1712,00 до 1769,00 грн.

Це є підставою для перерахунку мінімального розміру пенсії за віком, мінімальних пенсійних виплат, надбавок і підвищень до пенсій, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму. З 1 грудня мінімальна пенсійна виплата не може бути нижчою за 1769,00 грн.

Зростає мінімальний розмір пенсії за віком, по інвалідності та у зв'язку з втратою годувальника, пенсії військовослужбовцям та членам їх сімей, пенсії по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС та щомісячна державна адресна допомога інвалідам з-поміж учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Також зростають:

  • доплата за понаднормовий стаж непрацюючим пенсіонерам відповідно до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”;
  • пенсії за особливі заслуги;
  • надбавки на утриманців відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”;
  • підвищення учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни,  членам сімей ветеранів війни, щомісячна державна адресна допомога інвалідам війни та учасникам бойових дій, державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни;
  • підвищення жертвам нацистських переслідувань і членам їх сімей;
  • доплата шахтарям, на яких поширюється дія Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці».

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць з 01.12.2020 - 2189,00 грн (був 2118,00 грн). проведено перерахунок надбавки, передбаченої Законом України “Про донорство крові та її компонентів”, розмір надбавки склав — 218,90 грн (був 211,80 грн).

Головне управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області

 

 

08 Грудня 2020 09:20

До відома та використання в роботі Лист уповноваженого із захисту державної мови.

04 Грудня 2020 10:13

Шановні керівники та працівники органів місцевого самоврядування!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята - Дня місцевого самоврядування.

Сьогодні на органи місцевого самоврядування покладена велика відповідальність за соціально-економічний стан територіальних громад, за благополуччя їхніх жителів, за створення комфортних умов для проживання мешканців сіл, селищ, міст, що в кінцевому результаті зробить нашу державу сильною та заможньою, бо нічого на світі немає краще нашої землі.

Бажаємо Вам мужності та здобутків у нелегкій та відповідальній праці, міцного здоров'я, щастя, родинного благополуччя та здійснення всіх Ваших життєвих планів та задумів!

З повагою,

Олександр Левченко, голова районної ради.

Денис Камко, голова райдержадміністрації.

 

04 Грудня 2020 10:01

Шановні військовослужбовці, захисники України!

Прийміть щирі вітання з Днем Збройних Сил України.

6 грудня - День Збройних Сил України. Вік Української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах від Київської Русі до Другої Світової війни. І сьогодні солдати і офіцери Збройних Сил України гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків.

У цей святковий день з вдячністю вшановуємо тих, хто присвятив своє життя служінню Вітчизні, хто стояв у витоків створення нашого війська, хто сьогодні захищає державу, забезпечує мир і спокій наших громадян. Бажаємо всім українським військовослужбовцям успіхів в удосконаленні бойової та професійної майстерності, натхнення і віри в силу власної держави, надійного родинного тилу, богатирського здоров'я та звершення всіх мрій і побажань!

З повагою,

Олександр Левченко, голова районної ради.

Денис Камко, голова райдержадміністрації.

02 Грудня 2020 09:12

До уваги депутатів Городнянської районної ради сьомого скликання!

Згідно з підпунктом «б» пункту 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) депутати місцевих рад є суб'єктами, на яких поширюється дія цього Закону.

Звертаємо Вашу увагу на те, що відповідно до статті 45 згаданого вище Закону депутати місцевих рад, які припиняють свої повноваження, подають декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями (декларація перед звільненням).

Зазначена декларація подається не пізніше 20 робочих днів з дня припинення повноважень, а інформація вказується за період з 01 січня 2020 року по день припинення повноважень.

Повноваження депутата закінчуються в день відкриття першої сесії ради нового скликання.

Разом із тим, депутати, які припинили повноваження, зобов’язані також наступного року до 1 квітня подати декларацію за минулий рік (декларація після звільнення). Така декларація охоплює увесь звітний рік (період з 1 січня по 31 грудня), що передує року, в якому подається декларація.

Депутати, які припинили повноваження, але продовжують службу в органах місцевого самоврядування чи державних органах, декларацію перед звільненням не подають. Натомість вони мають обов’язок подати щорічну декларацію на загальних підставах до 1 квітня наступного за звітним роком.

01 Грудня 2020 09:35

Шановні працівники прокуратури!

Вітаємо вас з Днем працівників прокуратури України!

Нехай Ваша принциповість та непохитність у служінні Закону та Справедливості, помножені на мудрість і знання, увінчуються позитивними досягненнями в ім'я процвітання незалежної України та її громадян. 

Від щирого серця бажаємо усім працівникам прокуратури, вашим рідним і близьким мирного неба, міцного здоров'я, впевненості в завтрашньому дні, наснаги та невичерпної енергії у нелегкій роботі на благо нашої держави!

З повагою,

Олександр Левченко, голова районної ради.

Денис Камко, голова райдержадміністрації.

 

26 Листопада 2020 09:43

Шановні жителі Городнянщини!

В останню суботу листопада вся Україна у жалобі схиляє голову перед нашими співвітчизниками - жертвами Голодомору 1932 - 1933 років. У цей скорботний день ми згадуємо трагедію вселенського масштабу - геноцид українського народу, вчинений комуністичним режимом. Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок - хліборобів, учених, творчу інтелігенцію.

Схилімо голови в глибокій жалобі і запалімо свічі пам'яті за тим, хто загинув голодною смертю, став жертвою репресій тоталітарного режиму. Збережімо мир та суспільну злагоду в соборній незалежній Україні, за яку боролися наші попередники!

З повагою,

 

Олександр Левченко    голова районної ради.

Денис Камко         голова райдержадміністрації.

26 Листопада 2020 09:42

Пенсійний фонд інформує

Адреси та графіки, за якими працюють сервісні центри Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області

Назва сервісного центру

Адреса розташування сервісного центру

Графік, за яким працює сервісний центр

Відділ обслуговування громадян № 1

(сервісний центр)

14005, м. Чернігів,

вул. Шевченка, 162

щоденно в робочі дні тижня                               

з 8.00 до 17.00

Відділ обслуговування громадян № 2

(сервісний центр)

14017, м. Чернігів,

вул. Мазепи, 19

щоденно в робочі дні тижня                             

   з 8.00 до 18.00

Відділ обслуговування громадян № 3

(сервісний центр)

15000, смт Ріпки,

 вул. Попудренка, 8

щоденно в робочі дні тижня                              

  з 8.00 до 17.00

15100, м. Городня,

 вул. Троїцька, 10

щоденно в робочі дні тижня                              

  з 8.00 до 17.00

Відділ обслуговування громадян № 4

(сервісний центр)

17000, смт Козелець, вул. Незалежності, 3   

щоденно в робочі дні тижня                              

  з 8.00 до 17.00

16300, смт Куликівка, вул. Миру, 67

щоденно в робочі дні тижня                               

з 8.00 до 17.00

Відділ обслуговування громадян № 5

(сервісний центр)

15300, м. Корюківка, вул. Вокзальна, 8А

щоденно в робочі дні тижня                               

з 8.00 до 17.00

15200, м. Сновськ,

вул. Свято-Троїцька, 6А

щоденно в робочі дні тижня                              

  з 8.00 до 17.00

Відділ обслуговування громадян № 6

(сервісний центр)

 15600, м. Мена, 

вул. С. Титаренка, 18

щоденно в робочі дні тижня                             

   з 8.00 до 17.00

16100, смт Сосниця,

вул. Чернігівська, 54

щоденно в робочі дні тижня                              

  з 8.00 до 17.00

Відділ обслуговування громадян № 7

(сервісний центр)

17507, м. Прилуки,

вул. 1 Травня, 48А

щоденно в робочі дні тижня                               

з 8.00 до 18.00

17600, смт Варва,

вул. Пилипенка, 3А

щоденно в робочі дні тижня                             

   з 8.00 до 17.00

Відділ обслуговування громадян № 8             (сервісний центр)

16703, м. Ічня,

 вул. Григорія Коваля, 12А

щоденно в робочі дні тижня                             

   з 8.00 до 17.00

17300, смт Срібне,

вул. Миру, 41

щоденно в робочі дні тижня                              

  з 8.00 до 17.00

17200, смт Талалаївка, вул. Центральна, 5

щоденно в робочі дні тижня                              

  з 8.00 до 17.00

Відділ обслуговування громадян № 9

(сервісний центр)

16600, м. Ніжин,

вул. Шевченка, 21Ж

щоденно в робочі дні тижня                              

  з 8.00 до 18.00

Відділ обслуговування громадян № 10

(сервісний центр)

17100, м. Носівка,

вул. Центральна, 6

щоденно в робочі дні тижня                              

  з 8.00 до 17.00

17400, м. Бобровиця, вул. Незалежності, 50

щоденно в робочі дні тижня                             

   з 8.00 до 17.00

Відділ обслуговування громадян № 11

(сервісний центр)

16500, м. Бахмач,

вул. Чернігівська, 2А

щоденно в робочі дні тижня                            

    з 8.00 до 17.00

16400, м. Борзна,

вул. Незалежності, 2

щоденно в робочі дні тижня                              

  з 8.00 до 17.00

Відділ обслуговування громадян № 12

(сервісний центр)

16000, м. Новгород-Сіверський,

вул. Соборна, 3

щоденно в робочі дні тижня                               

з 8.00 до 17.00

16200, смт Короп,

вул. Горького, 9

щоденно в робочі дні тижня                             

   з 8.00 до 17.00

15400, м. Семенівка,

вул. Червона площа, 10

щоденно в робочі дні тижня                             

   з 8.00 до 17.00

Відділ обслуговування військовослужбовців та деяких інших категорій громадян (сервісний центр)                                              

14017, м. Чернігів,

вул. Мазепи, 19

щоденно в робочі дні тижня                             

   з 8.00 до 17.00

 

26 Листопада 2020 09:40

Пенсійний фонд інформує

Г Р А Ф І К особистого прийому громадян керівництвом та керівниками самостійних структурних підрозділів Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області

з/п

Дні тижня

Прізвище, ім’я, по батькові

Посада

Години прийому

1.

Понеділок

Юрченко Юрій Дмитрович

Начальник головного управління

 12.00 – 17.00

Кисла Любов Іванівна

Начальник управління застосування пенсійного законодавства

 

 

09.00 – 17.00

Карцан Олена Віталіївна

Начальник відділу внутрішнього аудиту

2.

Вівторок

Рем Ольга Миколаївна

Перший заступник начальника головного управління

 

 

 

 09.00 – 17.00

Симанчук Світлана Григорівна

Начальник управління обслуговування громадян

Гриценко Микола Васильович

Начальник управління адміністративного забезпечення

3.

Середа

Сіраш Вадим

Васильович

Заступник начальника головного управління

 

 

 

 09.00 – 17.00

Тимофєєва Ірина Михайлівна

Начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів

Манько Інна Василівна

Начальник юридичного управління

4.

Четвер

Білозуб Наталія Анатоліївна

Заступник начальника головного управління

 09.00 – 17.00

Луста Олена Анатоліївна

Начальник управління з питань виплати пенсій

Мазко Олена Володимирівна

Начальник управління контрольно-перевірочної роботи

Пінчук Віталій Іванович

Завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції

5.

П’ятниця

Фаізова Яна Валентинівна

Начальник фінансово – економічного управління – головний бухгалтер

 

 

 

 09.00 – 16.00

Веселова Надія Миколаївна

Начальник управління по роботі з персоналом

Туревська Наталія Леонідівна

Начальник відділу організаційно-інформаційної роботи

6.

Субота

Відповідно до графіку чергування

 

 09.00 – 14.00

 

 

 

<<<1 - 11 з 101>>>