16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Сторіччя відзначив краєзнавчий відділ музею-заповіднику "Слово о полку Ігоревім"

Сто років з заснування Новгород-Сіверського краєзнавчого музею та тридцять – музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім». Сьогодні в нашому місті урочисто відзначили ці дві дати. «Наразі музей є дійсно унікальним у своєму роді культурним центром Сіверщини. Я бажаю всім співробітникам не зупинятися на досягнутому. Цей заклад повинен отримати статус національного, він заслуговує на це», – сказав під час урочистостей Новгород-Сіверський міський голова Олег Бондаренко та вручив  музейним працівникам подарунки і почесні відзнаки.

Привітала музейників з ювілеєм депутат Чернігівської обласної ради Тетяна Ковальчук: «Сто років – це поважна дата, це декілька поколінь. Ви бережете історію, а це значить будете мати гарне майбутнє. Цей музей є оберегом духовності та культури. Я бажаю вам процвітання та розвитку».

Директорка музею Олена Матюк подякувала всім, хто доклав зусиль до розвитку та становлення закладу: «Пройдено великий шлях, зроблено чимало, аби музей існував у такому вигляді, яким він є зараз. Я вдячна за все тим, хто його створював, своєму колективу та ветеранам музейної справи».

Співробітники музею-заповідника приймали сьогодні вітання та отримували подарунки від керівництва області та району, небайдужих до культури, історії сіверян.