16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Відбулась відеоконференція з питань освіти

   Як розпочнеться новий навчальний рік в Чернігівській області та чи готові до нього заклади освіти – ці питання сьогодні обговорювали під час відеоконференції. Вів нараду заступник голови  Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

   На сьогоднішній день поки йде обговорення, як саме буде відбуватися навчальний процес. Визначено, що під час занять всі будуть дотримуватись необхідних вимог, аби не допустити розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

   Одне з питань відеоконференції – виплата заробітної плати та відпускних педагогам Чернігівщини. Станом на сьогодні заборгованість по області складає 48 мільйонів гривень. На нараді було запропоновано звернутися до Кабінету Міністрів щодо перерозподілу сум освітньої субвенції між районами.

   Міськими головами було піднято питання: під час карантину зменшилися надходження до міських бюджетів, тому погасити заборгованість освітянам власними коштами немає можливості. Це призведе до невиконання заходів програм з благоустрою, оплати ліків людям з інвалідністю, скороченню видатків на інші важливі для життя громади програми.Тому вирішення такого вкрай важливого соціально питання повинно розглядатися на державному рівні.