16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Чим може прислужитися бібліотека людям, які обирають майбутню професію?

Три подруги Тетяна Михальова, Валерія Бондаренко та Наталія Яструб перейшли до одинадцятого класу. За рік вони складатимуть ЗНО та будуть вступати у виші. Дівчата з майбутніми професіями вже визначилися, тому влітку почали читати необхідну літературу.
   Сьогодні подруги прийшли до міської бібліотеки. Тут підготували виставку-рекламу для профорієнтації молоді: «Обери свій шлях». Тетяна Михальова хоче бути журналістом. В бібліотеці їй запропонували книгу І. Михайлин «Журналістика як всесвіт. Вибрані медіадослідження»,  довідник «Українське телебачення вчора, сьогодні, завтра» та іншу літературу про специфіку журналістської професії.
   «Мій дідусь і тато були військовими, тому і я хочу пов’язати своє життя саме з цією професією», – розповідає Валерія Бондаренко. Вона планує вступати до Національної академії внутрішніх справ. У бібліотеці Валерії порекомендували книги з історії та довідник для абітурієнтів «Повний курс підготовки для вступу до вищих навчальних закладів».
   «Я хочу бути інженером-технологом, працювати на великому заводі», – каже Наталія Яструб. В дитячому відділі міської бібліотеки Наталія переглядала буклети та путівники про навчальні заклади Чернігівщини та Сумщини.
   Зазвичай влітку для молоді в міській бібліотеці організовують зустрічі зі спеціалістами різних професій, працівниками районного центру зайнятості, аби юнаки та дівчата визначилися: ким вони хочуть бути. Цьогоріч цьому завадив карантин. Тому для юні підготували профорієнтаційну літературу. Ознайомитися з нею можна у будь-який час.