16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Буккросинг започатковано у Новгород-Сіверській міській бібліотеці

      Шістнадцятирічна Анна Лукаш любить читати книги написані в жанрі фентезі. Каже: «Зазвичай обираю сучасні легенди чи оповідання про вигадані світи, проте і класичні  фантастичні твори до душі».

      Дівчина дізналася, що в міській бібліотеці з’явилась нова послуга –  буккросинг. Читачі можуть обмінюватися власними книгами. Сьогодні Анна обрала твір Р.А. Сальваторе «Король піратів», натомість пообіцяла принести «Лісову пісню» Лесі Українки.

      «Вільна поличка буккросингу» організована в Новгород-Сіверській міській бібліотеці. Кожен відвідувач може залишити власну прочитану книгу, аби інші могли її взяти. Логотип цього руху – це книжка з ніжками.

      «Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до постійно діючої акції «Буккросинг: прочитав – передай іншому», – розповідає директорка бібліотеки Ірина Нестеренко. Вона пропонує звернути увагу на відгуки читачів про прочитані книжки.

      Візьміть до рук збірку оповідань Валентини Мастєрової «На тому боці». Вона мимоволі втягне вас у широкий вир людських доль і проблем, де за кожною людиною криється життєва правда. Читається книга невимушено та легко. У невеликих оповіданнях Валентини Мастєрової – буденні картини життя. Що робитиме чоловік, дружина якого померла під час пологів? Де шукатиме порятунок пропащий п’яниця? Ким виявиться підкаблучник, що боїться жінки, як вогню? Як зустрінуться брати-сироти, виховані в різних країнах? Чекати чи ні розплати за скоєну підлість? Про все це – у книзі «На тому боці». Прочитайте – не пошкодуєте!

      Вже прочитана книга Лесі Олендій «Гніздо горлиці». Доля сорокарічної Дарини, що повертається з Італії до рідного дому, перегукується з долями тисяч сучасних українських заробітчан. Всі вони змушені на чужій землі шукати засіб для існування. Які неприємні «сюрпризи життя» чекають на українських жінок на чужині? Прочитайте роман Л.Олендій «Гніздо горлиці» і візьміть для себе суворий, але правдивий урок життя!