16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
У Новгород-Сіверській міській раді відбулась розширена нарада з керівниками структурних підрозділів

Як Новгород-Сіверський живе від початку запровадження карантину? Про це сьогодні говорили на нараді з керівниками структурних підрозділів при міському голові.

Майже за два місяці карантину міський бюджет втратив мільйон шістсот тисяч гривень. Про це сказала начальниця фінансового управління міської ради Валентина Печко.

Карантин у Новгороді-Сіверському хоча послабили, проте не відмінили. Тому в місті навчальний рік завершать 29 травня дистанційно і без урочистих лінійок. «Наразі вчителі готують аудиторії до проведення ЗНО з української мови та літератури. Ймовірно, тестування з цих предметів цьогоріч проводитимуть у міських школах»,– сказала  головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Юлія Лавицька.

На нараді жваво обговорювали дистанційне навчання учнів. Зокрема запитували: «Чому вчителі міських шкіл не проводять онлайн-уроки? Хоча в інших містах країни їх практикують».

У звичайному режимі весь період карантину працювали міський територіальний центр та управління соцзахисту населення.

Горбівський староста Юрій Панасенко запитував щодо будівництва автобусної зупинки в Горбовому, вуличного освітлення у Путивську та ремонту доріг старостату повітряно-струменевим методом. «Всі ці роботи буде зроблено до кінця року»,– сказав міський голова Олег Бондаренко.

Під час наради міський голова запропонував організувати співпрацю між бджолярами та аграріями, аби уникати масової загибелі бджіл через обробку полів хімікатами. Також Олег Бондаренко доручив відповідним службам звернути увагу місцевих підприємців на прибирання закріплених за ними територій та своєчасний покіс трави.