16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
У Новгороді-Сіверському відбулась презентація "Полковими містами Гетьманської України".

20 липня 2018 року в Новгороді-Сіверському в рамках всеукраїнської кампанії, яку проводить ГО ˮПам’ять націїˮ, відбулась презентація історичної експедиції ˮПолковими містами Гетьманської Україниˮ. Як зазначили її організатори, метою даної акції є оживити пам’ять про полкові центри Гетьманської України. З історії знаємо, що місто Новгород-Сіверський було одним із найбільших сотенних міст у Стародубському полку. Проте, у 1782 році у зв’язку з ліквідацією царським урядом козацького полкового устрою в Україні полк припинив своє існування.

У програмі заходу присутні мали змогу переглянути експонати часів Гетьманщини, тим самим ближче доторкнутись до історії нашого міста та відчути дух козацьких предків. Новгород-Сіверський міський голова Олег Бондаренко подякував організаторам акції за їх внесок у розвиток та надбудову історичної науки в ім’я теперішніх нащадків.

На завершення акції з метою відновлення сакрального простору старожитньої Гетьманщини о.В’ячеслав відслужив панахиду за колишніми полковниками козацьких міст.