16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
На Новгород-Сіверщині відбулись перші громадські слухання щодо добровільного приєднання населених пунктів до Новгорода-Сіверського.

16 липня 2018 року в приміщенні Горбівської сільської ради відбулися громадські слухання щодо добровільного приєднання Горбівської сільської територіальної громади до Новгород-Сіверської міської територіальної громади. На зборах був присутній і Новгород-Сіверський міський голова Олег Бондаренко. Він детально проінформував присутніх про плюси та мінуси децентралізації. ˮЛюди, що живуть в сільській місцевості, нічим не відрізняються від міських мешканців. Важливо аби кожен – і в селі, і в місті почував себе комфортноˮ, - наголосив Олег Бондаренко. Найбільше сільських мешканців турбували питання, що стосувалися подальшого адміністративного устрою громади, земельних відносин, бюджетної та соціальної сфер, інфраструктури населених пунктів громади.

Після двогодинної зустрічі мешканці с.Юхнове, с.Горбове та с.Путивськ одноголосно, за виключенням одного громадянина, який утримався, проголосували за приєднання до міста обласного значення Новгорода-Сіверського.

За результатами проведеного обговорення та голосування підтримана пропозиція буде винесена на розгляд сесії сільської ради для прийняття рішення про надання згоди на добровільне приєднання до Новгорода-Сіверського.