16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
29 травня 2018 року відбувся вечір, присвячений 190-річчю від дня народження видатної української письменниці Ганни Барвінок.

29 травня 2018 року в приміщенні Національної спілки письменників України в Києві відбувся вечір, присвячений 190-річчю від дня народження видатної української письменниці, нашої землячки Ганни Барвінок. У даному заході взяли участь відомі українські письменники, історики, краєзнавці, етнографи. Були присутні на урочистостях і Новгород-Сіверський міський голова Олег Бондаренко та керуючий справами виконавчого комітету міської ради Людмила Ткаченко.

Ганна Барвінок (справжнє ім’я Олександра Білозерська) народилася 05 травня 1828 року на Чернігівщині у високоосвіченій дворянській родині. За життя створила понад тридцять оповідань, героями яких здебільшого є жінки. Олександра Михайлівна упродовж багатьох років була вірною дружиною та помічницею в різноманітних творчих справах Пантелеймона Куліша. ˮПоет жіночої доліˮ казав про неї Борис Грінченко. І це дійсно так, вона обрала долю вічнозеленого барвінку...