16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Рятувальники у Лосківській ЗОШ І-ІІ ст. провели заняття з питань безпеки життєдіяльності та профілактики дитячого травматизму.

З початком весняно-літнього періоду діти починають проводити більше часу на вулиці чи в дома без нагляду дорослих і в пошуках розваг часто вигадують небезпечні ігри, які можуть призвести до трагічних наслідків. В рамках проведення тижня знань з безпеки життєдіяльності 18 травня рятувальники завітали до Лосківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів де було організовано проведення занять з питань безпеки життєдіяльності та профілактики дитячого травматизму невиробничого характеру. Аби не сталося біди, працівники ДСНС розповіли про те, як безпечно поводитись на воді, яких потрібно дотримуватися правил зокрема й під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Не оминули увагою тему електричних приладів, з якими діти мають справу майже щодня. Після проведення занять всі учні школи брали участь в етапі евакуації, яка показала здатність педагогічного колективу та школярів швидко і організовано евакуювати всіх із приміщення навчального закладу. Учні під вмілим керівництвом Наталії Володимирівни Степаненко – викладача предмету основи здоров’я, продемонстрували вміння щодо надання першої медичної допомоги травмованим та потерпілим. Згодом учні показали добрі знання теоретичного матеріалу з питань самозахисту населення, надання допомоги постраждалим в різних екстремальних ситуаціях, які можуть загрожувати життю та здоров’ю учнів. Вчителі, які проводили уроки, зуміли надати заняттям практичну спрямованість.

Зі слів начальника Новгород-Сіверського районного відділу У ДСНС України у Чернігівській області Андрія Анікієнка - такі заходи, основною метою яких є навчання підростаючого покоління безпеці життєдіяльності, стали вже традиційними та у цікаві ігрові формі проводяться у всіх навчальних закладах області.

Новгород-Сіверський районний відділ УДСНС у Чернігівській області