16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Нова школа: що потрібно знати батькам першокласників.

Уряд змінює систему початкової освіти, і вже з 1 вересня першачки підуть в якісно нову школу. Зарахування до перших класів відбуватиметься за територіальним принципом, який застосовують у більшості країни Європи, що гарантує кожній дитині навчання в школі поблизу дому.

Батькам першокласників потрібно знати:

Кожному першачку гарантується навчання в школі поряд з місцем проживання. Дитина повинна мати право навчатись у школі, що знаходиться поблизу її будинку. Хоча за вибором батьків можна віддавати дитину в будь-яку школу. Для підтвердження місця проживання дитини батькам потрібно надати будь-який з понад десяти типів документів, який рекомендовано Міністерством освіти та науки (це може бути не лише паспорт, а й договір оренди на житло, документ, що засвідчує право власності на житло, тощо).

Обов’язкові документи для зарахування дитини до школи: заява; копія свідоцтва про народження дитини; копія або оригінал медичної довідки; для дітей з особливими освітніми потребами – копія або оригінал висновку інклюзивно-ресурсного центру. Присутність дитини при подачі документів необов’язкова.

Докладніше в статті: урядові матеріали_нова школа.docx

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України