16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
09 травня 2018 року у Новгороді-Сіверському відзначили 73-ю річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Відзначення 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Новгороді-Сіверському розпочалось з урочистої ходи до Вічного вогню. Жителі міста вийшли на вулиці та разом з керівництвом міста та району, ветеранами Другої світової війни, учасниками антитерористичної операції на Сході країни, під блискучий супровід духового оркестру обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом Анатолія Ткачука, пройшли урочистою ходою по головним вулицям міста.

На площі біля Вічного вогню відбувся мітинг, на якому ветеранів, які прийшли на свято та всіх жителів міста привітали: міський голова Олег Бондаренко, голова районної ради В’ячеслав Кауфман, в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко, військовий комісар Олег Отрощенко, голова районної організації ветеранів Микола Кливенок. Вони подякували сивочолим воїнам, учасникам Другої світової війни, учасникам бойових дій на території інших держав та учасникам АТО за мужність і самовідданість, вірність обов’язку і стійкість духу у війні з небезпечним ворогом.

Не менш хвилюючим і проникливим було вручення солдатам Перемоги листів із найкращими побажаннями та квітів від юних новгород-сіверців. Пам’ять загиблих захисників Вітчизни, а також всіх ветеранів, хто не дожив до сьогоднішнього дня, вшанували хвилиною мовчання.

Після завершення мітингу всі учасники свята рушили урочистою ходою до пам’ятного знака учасникам АТО, де відбулось покладання квітів, а потім до пам’ятника Жертвам фашизму, до братських могил, де відбулись урочисті покладання квітів та панахида, яку відправили представники духовенства Спасо-Преображенського монастиря.

Після завершення урочистостей у парку ім.Т.Г.Шевченка містяни мали змогу скуштувати солдатську кашу та переглянути святковий концерт, який підготували аматори сцени міста. Особливими гостями на святі були солісти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концерних програм, заслужений артист України Сергій Сулімовський та Ольга Печко. На міському стадіоні відбулись спортивні змагання.