16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
У Новгороді-Сіверському біля Братської могили на Покровщині відбувся мітинг-реквієм до Дня пам'яті та примирення.

Напередодні святкування 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 8 травня 2018 року біля братської могили, що на вулиці Покровській, відбувся мітинг-реквієм до Дня пам’яті та примирення.

У заході взяло участь керівництво та посадові особи Новгород-Сіверської міської ради, працівники-УВП-31, голова районної ради ветеранів Микола Кливенок, учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №2, жителі міста.

Міський голова Олег Бондаренко подякував ветеранам за їх подвиг у роки війни, за врятовані життя та зазначив, що ми ніколи не повинні забувати події тих днів. І сьогодні нам, нащадкам славних воїнів, потрібно бути єдиними, сильними та мудрими заради збереження такого очікуваного в державі миру в ім’я подальшого розквіту України.

У ході заходу виступив і старший науковий співробітник краєзнавчого відділу музею-заповіднику ˮСлово о полку Ігоревімˮ Павло Провозін. У своєму зверненні до присутніх він згадав страшну статистику війни: кількість розстріляних у роки Другої світової війни у Новгороді-Сіверському, поділився спогадами очевидців воєнних років.

Всі присутні на заході вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, поклали квіти до Братської могили, а настоятель Микильської церкви отець Іоан відправив панахиду за загиблими та невинно убієнними в роки Другої світової війни.

Після завершення мітингу-реквієму працівники УВП-31 традиційно почастували всіх присутніх солдатською кашею.