16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
21 березня 2018 року у міській бібліотеці відбулось відкриття виставки новгород-сіверських майстринь.

У всесвітній день поезії, в день, коли все надихає на творчість, у міській бібліотеці відбулось відкриття виставки робіт новгород-сіверських майстринь – Тетяни Юсубової та Тетяни Пискун.

Відкриття виставки, яку організували працівники бібліотеки, пройшло в приємній дружній атмосфері. Тут зібрались люди, небайдужі до творчості, і підростаюче покоління – учні гімназії №1 ім. Б.Майстренка. Обидві майстрині, й обидві Тетяни, ділились секретами своєї творчості.

Тетяна Пискун захоплюється кінусайгою, одним із різновидів японської техніки та створює прекрасні картини з тканин. А починала свою творчість з японського мистецтва канзаші - створення з атласних стрічок дитячих аксесуарів для волосся.

Тетяна Юсубова робить вироби з паперової глини. Розповідаючи про своє захоплення, каже, що кожен день має змогу доторкнутися душею до прекрасного. В цей день народні умілиці приймали вітання. Начальник відділу культури, туризму та з питань діяльності ЗМІ Новгород-Сіверської міської ради Юрій Воробей побажав жінкам успіхів на творчій ниві та нових ідей, які б змогли втілити в життя.

Кожний виріб, представлений на виставці, яскравий і неповторний, містить частинку душі народних майстринь. Тому й не дивно, що по завершенню урочистої церемонії відкриття виставки, присутні на заході – і дорослі, і малеча, з захопленням розглядали ці роботи. На досягнутому майстрині зупинятись не збираються, адже фантазій та талантів у них не бракує!