16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
У Новгороді-Сіверському відбулись навчання з цивільного захисту населення та безпеки життєдіяльності.

15 березня 2018 року у актовій залі відділу освіти, молоді та спорту Новгород-Сіверської міської ради викладачем навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області Віктором Добрицею було проведено навчання у сфері цивільного захисту населення.

В заході взяли участь керівництво та працівники структурних підрозділів міської ради, керівний склад підприємств, установ та організацій міста, представники органів місцевого самоврядування та інші посадові особи, діяльність яких пов’язана з організацією заходів з цивільного захисту. Під час навчання було розглянуто нормативно-правові акти, що регулюють питання організації цивільного захисту та пожежної безпеки, заходи з евакуації при виникненні надзвичайної ситуації, поводження з вибухонебезпечними предметами.

Питання надання першої домедичної допомоги висвітлив лікар Обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Гульчук, який розповів присутнім, як правильно зупинити кровотечу та накласти шину, а також показав, як надавати першу допомогу при зупинці серця та дихання.

Під час третього етапу проходження навчання присутні отримали практичні навички з гасіння пожеж за допомогою вогнегасників. У ході навчання слухачі отримали не тільки базові знання, які допоможуть їм орієнтуватися в питаннях проведення заходів запобігання надзвичайних ситуацій в мирний час та в особливий період, а й посвідчення встановленого зразка.