16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Подай проект – прояви свою небайдужість: у Новгороді- Сіверському починає діяти бюджет участі.

Робота над втіленням у життя бюджету участі у нашому місті розпочалася майже рік назад. Результатом стало розроблене Положення про громадський бюджет (бюджет участі) у м. Новгород-Сіверський, яке депутати затвердили рішенням 27-ї сесії міської ради 7 скликання. Від вивчення досвіду та плідних обговорень перейшли до діла.

13 березня 2018 року у міській раді відбулось перше засіданя комісії з питань бюджету участі, до складу якої ввійшли працівники міської ради, представники депутатського корпусу та громадськості, щоби обговорити подальші кроки реалізації партиципаторного бюджету в Новгороді-Сіверському.

Основна його ідея полягає у залученні громадян безпосередньо до процесу прийняття рішень з розподілу бюджетних коштів шляхом реалізації їх власних проектів. Фактично - це використання норм прямої демократії, що має на меті покращити рівень комунікації між громадою і владою.

У 2019 році у місті на реалізацію проектів планується спрямувати 100 тис.грн. Вартість одного проекту не може перевищувати 25 тис. грн. Кожен житель Новгорода-Сіверського, якому виповнилося 14 років, може долучитися до вирішення долі міських коштів, подавши проекти, що стосуються благоустрою територій, облаштування зон відпочинку, реконструкції та встановлення дитячих, спортивних майданчиків.

Відтак, починаючи з 15 квітня 2018 року протягом 45 календарних днів, можна вже подавати проекти. Вони розробляються автором за формою згідно з додатком 1 до Положення (Положення і додатки до нього вже опубліковані на офіційному веб-сайті міської ради).

Подавати проекти потрібно до пункту супроводу Бюджету участі - відділу економічного розвитку, торгівлі, інвестицій та комунального майна міської ради. Терміни оцінки поданих проектів та виставлення їх на голосування: 30 травня - 05 липня 2018 року. Про пункти та терміни голосування Новгород-Сіверською міською радою буде повідомлено додатково.