16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
29 січня у Новгороді-Сіверському у гімназії №1 ім.Б.Майстренка відбувся захід до Дня пам'яті Героїв Крут.

29 січня у Новгороді-Сіверському в актовій залі навчального закладу гімназії №1 ім.Б.Майстренка відбувся вечір пам’яті, присвячений Дню памяті Героїв Крут: «Крути: і сум, і біль, і вічна слава». Хвилиною мовчання присутні в залі вшанували пам’ять героїв-крутянців, які на зорі становлення молодої незалежної Української держави заступили дорогу ворогам на Київ.

Міський голова Олег Бондаренко, виступаючи, зазначив: «Цих хлопців, відважних Героїв Крут, можна поставити в один ряд з нашими кіборгами, які захищали Донецький аеропорт. Це люди, які віддали своє життя за самостійність, за незалежність нашої неньки-України. Я хочу побажати всім нам бути гідними тих людей, які самовіддано служать на благо нашої держави, які захищають її. Я хочу побажати всім сил, здоров’я, енергії, навчатись, перемагати, завжди і в усьому бути першими.»

Учасники хореографічної студії «Танцювальний квартал» гімназії №1 ім.Б.Майстренка (керівник Ю.Шкалаберда) продемонстрували тематичну хореографічну композицію. Від вихованок студії естрадно-народного співу "Сіверські перлинки" лунали українські пісні, пронизані патріотичними нотками.

Працівники бібліотеки виконали пісню «О Боже, Боже, зглянься на нас». Прозвучала і українська стрілецька пісня «Повіяв вітер степовий».

Під час заходу до слова був запрошений старший науковий співробітник краєзнавчого відділу музею-заповіднику «Слово о полку Ігоревім» Павло Провозін. У проведенні заходу взяли участь учні навчальних закладів міста та студенти медичного училища. Були продекламовані вірші Михайла Лавренка «У думці знову тліє – бій у Крутах» та Віктора Сіроманця «Всім героям, що полягли за Україну, присвячується». Переглядаючи відеокліп про Крути, присутні на заході і думкою, і духом перенеслися у буремний 1918 рік.