16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Участь рятувальників у відзначенні Водохреща.

19 січня усі православні християни відзначали останнє різдвяне свято - Водохреща. Участь рятувальників у святі Хрещення вже стала традиційною. Тож Новгород-Сіверсці звикли, що під час свята поруч із ними у готовності прийти на допомогу знаходяться фахівцями ДСНС. Цього дня на скованій кригою Десні коло зібралася сила-силенна жителів міста. У крижану освячену деснянську воду поспішали осунутися як молоді, так і люди похилого віку.

Аби обряд святкування минув без надзвичайних подій Новгород-Сіверським районним відділом Управлінням ДСНС у Чернігівській області в усіх визначених місцях заздалегідь було організовано чергування рятувальних постів.

Аби не виникло жодних несподіванок, водолази аварійно-рятувального загону спецпризначення, напередодні обстежили дно черкаського узбережжя в місці проведення Водохреща, а також на час самого свята чергували у «коридорі безпеки» по якому рухалися віряни до місця «водохресного» купання. Впродовж усього купання рятувальники, ДСНС району уважно спостерігали за громадянами під час чергування біля ополонок. Оснащені рятувальним спорядженням, вони були готові щомиті прийти на допомогу. Рятувальники серед купальників проводили застережний інструктаж.

Провідний інспектор Євгеній Бобров