16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
У міській раді відбулась зустріч керівництва міста, депатутського корпусу та громадськості з представниками громадської організації "Асоціація демократичного розвитку" щодо реалізації у місті Новгороді-Сіверському проекту "Бюджет участі".

16 грудня 2017 року у залі засідань міської ради відбулась зустріч керівництва міської ради, депутатського корпусу та громадськості міста з представниками громадської організації ”Асоціація демократичного розвитку”. У ході зустрічі мова йшла про розробку та прийняття у місті Новгороді-Сіверському бюджету участі та реалізації на практиці можливості громади міста визначати куди будуть витрачені певні кошти з міського бюджету. Визначена Положенням, яке затверджується рішенням міської ради, сума може бути витрачена на реалізацію проектів, які подадуть громадяни. Пріоритетами при визначенні проекту переможця, є загальна доступність для всіх мешканців міста, безоплатність користування для всіх, суттєва користь для громади.

Модератор зустрічі, Анна Ніколенко-Баєва, коротко розповіла про сам бюджет, можливості, які дає його реалізація для мешканців міста, зупинилась на конкретних прикладах та особливостях реалізації бюджету участі на практиці. Керівництво та депутати міської ради, представники громадськості міста створили робочі групи, аналізували та опрацьовували проекти положень, які вже діють в інших містах, напрацьовували варіанти проекту Положення про бюджет участі у місті Новгороді-Сіверському. Підсумовуючи результати роботи груп, міський голова Олег Бондаренко зосередив увагу присутніх на обранні правильного шляху реалізації даного проекту, удосконаленні співпраці міської ради з мешканцями міста. В той же час він наголосив, що керівництво міської ради, депутатський корпус, посадові особи міської ради здійснюють постійний моніторинг соціально-економічного стану у місті. Йде постійний діалог з містянами, вишукуються можливості вирішення питань, які турбують громадян, використовуються всі можливі шляхи, задля того аби життя у нашому місті було комфортним, достойним і безпечним. Результати зустрічі будуть доведені до депутатського корпусу, активу міста, які спільними зусиллями визначать подальші перспективи реалізації проекту бюджету участі у місті Новгороді-Сіверському.