16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
У Новгороді-Сіверському вшанували жертв Голодомору.

Голодомор 1932-1933 років – одна з найтрагічніших подій за всю історію нашої країни. Пам'ять жертв Голодомору вшановують щороку в четверту суботу листопада. Цього року ця дата припала на 25 листопада. Керівництво міської ради поклало траурні букети до Хреста -пам'ятного знаку жертвам голодомору. Жителі Новгорода-Сіверського прийшли на площу ім. Князя Ігоря щоби долучитись до жалобних заходів з нагоди Дня вшанування жертв Голодомору в Україні.

Звертаючись до присутніх на заході міський голова Олег Бондаренко у своєму виступі зазначив:"Вагомого приводу для Голодомору у 1932-1933 роках не було. Влада СРСР запровадила його штучно, проводячи примусові хлібозаготівлі. Відповідно до яких кожен селянин повинен був здавати певну норму зерна. Ми маємо пам'ятати, про злочини проти українського народу, маємо пам'ятати для того, щоби це ніколи більше не повторилося і щоб ні ми ні наші діти не знали, що таке голод".

Перед присутніми виступив старший науковий співробітник музею-заповідника "Слово о полку Ігоревім" Павло Провозін та розповів про страшну статистику голодоморів тих років і як саме жителі нашого міста переживали ті страшні часи.

Благочинний Спасо-Преображенського чоловічого монастиря ієромонах Моісей побажав всім присутнім жити у мирі та злагоді, любити один одного та завжди звертатись до Бога.

Наприкінці заходу учасники студії "Танцювальний квартал" виконали хореографічну композицію "Свіча" та з лампадок виклали Герб України.

Всі присутні долучились до загальнодержавної акції "Запали свічку" та пом'янули померлих від голоду розділеним між усіма короваєм. Працівники міської ради вшанували всіх невинно померлих від голоду та запалили свічки на підвіконні своїх робочих кабінетів, цього вечора на кожному підвіконні міської ради мерехтіла свіча-пам'яті, як символ глибокої національної скорботи, але й водночас і національної єдністі, готовністі українського народу пройти через тяжкі випробування сьогодення, відстояти свою волю та незалежність.

ФОТО