16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
21 листопада 2017 року у Новгороді-Сіверському відбулись заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи.

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. З цієї нагоди у місті відбулись заходи, що розпочались із покладання квітів до пам’ятного знаку учасникам АТО. Керівництво міста та району вшанували пам’ять борців за європейські цінності. Благочинний Спасо-Преображенського монастиря ієромонах Моісей відправив поминальну літію за невинно убієнними та загиблими під час Революції Гідності.

У Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся тематичний захід для учнів 9-10 класі. У своїй промові до молоді міський голова Олег Бондаренко зазначив, що головна мета студентів, які вийшли на Майдан- захистити своє майбутнє та жити у вільній державі. Саме за молоддю майбутнє нашої України та її розбудова.

Своїми спогадами про події тих днів з присутніми поділилась учасниця Євромайдану, депутат міської ради Ірина Гусак. Вона принесла на зустріч фотографії та Прапор з написом Новгород-Сіверський, з яким наші земляки у ті важкі дні стояли на Майдані Незалежності.

Присутні вшанували пам’ять загиблих учасників Євромайдану хвилиною мовчання.

Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми віддаємо належну шану патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

ФОТО