16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57

«Це не ок» - «Ні!» Жодному насильству

«Це не ок» - саме таку назву має цьогорічна  інформаційна кампанія Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проводиться з 25 листопада до 10 грудня.

 

Сьогодні подолання домашнього насильства, жорстокого поводження, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок і чоловіків - це не справа кожного, а суспільна проблема.

 

Україна – вільна європейська держава, яка не толерує і не виправдовує домашнє насильство. Безпека в державі починається з безпеки вдома.

 

Ми маємо пам’ятати, що протидія домашньому насильству – це наш «невидимий фронт». Кожен громадянин та громадянка мають сприяти запобіганню проявам домашнього насильства. Суспільство повинно боротися з будь-якими проявами домашнього насильства.

 

Замовчування насильства призводить до його повторного вчинення – і досить часто ще в більш жорстокій формі. Толерувати і замовчувати домашнє насильство –  неприйнятно. Якщо особа зазнала насильства або насильство відбувається «тут і зараз» – необхідно звернутися до поліції. Також є служби підтримки постраждалих осіб, де їм нададуть всю необхідну допомогу та підтримку.  Важливо, що повідомити про випадки домашнього насильства можуть і свідки – наприклад, знайомі або сусіди. 

 

Домашнє насильство в умовах війни в Україні нікуди не зникло, а навпаки може лише загострюватися. Пов’язані з цим проблеми залишилися такі ж, які були і в мирний час. 

 

Повномасштабне вторгнення рф в Україну загострило чимало проблем українського суспільства: зменшення рівня доходів, втрата роботи, безробіття та втрата місця проживання. Таке соціальне напруження є каталізатором негараздів у родині, що може переростати (переходити) в насильство. 

 

Не замовчуйте, не відвертайтеся від тих, кому потрібна допомога. Адже домашнє насильство – це не норма, жодному насильству немає виправдання!  

 

Якщо ви стали свідками домашнього насильства – не будьте байдужими! Повідомляйте про це! Не мовчіть, повідомляйте на «102».

 

Пам’ятайте - нульова толерантність до домашнього насильства – важлива складова безпечного середовища!